Traoré voelt zich steeds fitter en wil omhoog met Ajax

'We moeten Ajax weer naar de 'winning way' brengen, ik zie weer potentie'

Vandaag om 07:58

Bertrand Traoré merkt dat zijn vorm groeiende is bij Ajax. De 29-jarige Burkinees heeft evenwel begrip voor de keuze van Francesco Farioli om hem tegen RKC Waalwijk op de bank te laten beginnen.

Als invaller maakte Traoré zondag het verschil voor Ajax met een doelpunt en een assist (0-2). "De trainer is de baas en hij weet wat hij doet", zegt de rechtsbuiten in het Algemeen Dagblad. "En ik volg altijd wat hij zegt, elke dag weer. Nu kwam ik de tweede helft erin. Ook dan wil ik zoveel mogelijk helpen. Als een topsporter wil ik in elke wedstrijd beginnen natuurlijk, maar we moeten ook slim en realistisch zijn met mijn fysieke achtergrond."

Traoré kampte de afgelopen seizoenen bij Aston Villa en Istanbul Basaksehir met het nodige blessureleed en zat bovendien vaak op de bank. Daardoor speelde hij al lange tijd geen drie wedstrijden in één week meer. "Daardoor is het moeilijk voor mij om al met dezelfde intensiteit drie keer negentig minuten in acht dagen te spelen. Daar begin ik wel weer aan te wennen. Zo fit als nu heb ik me in drie jaar niet gevoeld. Om helemaal top te worden, heb ik wedstrijdritme nodig. Als ik zie waar ik was in mijn eerste week toen ik hier kwam en nu, is dat al een wereld van verschil."

Onder meer tegen Besiktas en RKC Waalwijk toonde Traoré afgelopen week flitsen van zijn klasse. "Het is wel iets anders, maar het begin voelt wel een beetje hetzelfde als de eerste keer", doelt hij op zijn eerste periode in Amsterdam. Toen bouwde Peter Bosz aan een nieuw Ajax. "Ook nu moeten we Ajax weer naar de 'winning way' brengen. Het belangrijkste is dat we de Ajax-standaard weer bereiken."

Die standaard tikte Ajax tegen Besiktas weer even aan. "Het is een proces, maar dat moet weer de standaard worden. Als je ziet waar het team vorig jaar was en waar nu zijn, zijn we op de goede weg. In vijf wedstrijden kunnen we niet alles fixen, maar ik zie weer potentie", besluit Traoré.