Van de Ven geniet na van assist: ‘Trok de motor even open’

Van de Ven geniet van overwinning en assist: 'Trok de motor even open'

Vandaag om 21:50

Micky van de Ven geniet zichtbaar van zijn indrukwekkende wedstrijd tegen Manchester United. De Nederlander gaf een waanzinnige assist bij de 0-1 en mede daardoor won Tottenham Hotspur met 0-3 van The Red Devils.

Van de Ven verschijnt met een ingepakte knie voor de camera van Viaplay. Wat er is gebeurd? "Weet ik niet. Klein duelletje, maar dat mag de pret niet drukken."

De verdediger wijst erop dat de overwinning erg belangrijk is voor de Spurs. "We zijn het seizoen niet geweldig begonnen, maar hebben wel goed voetbal laten zien. Alleen we maakten onze kansen steeds niet af. Dus vandaag is wel heel belangrijk voor ons."

Ook gaat Van de Ven in op zijn assist. "Ik trok de motor even open. Ik onderschepte de bal, ik weet niet eens meer waar, ik zag ruimte en dook er gewoon in. Toen ik bij de achterlijn kwam, wist ik dat als ik de bal tussen de keeper en de vijf-meter legde dat de kans groot was dat er een speler van ons zal staan. En Brennan (Johnson, red.) stond goed bij de tweede paal en tikte 'm binnen."

De in Wormer geboren voetballer werd vlak voor tijd gewisseld en de Viaplay-verslaggever vraagt zich of dit een publiekswissel was. "Weet ik niet, ik heb het er niet met de trainer over gehad. We hebben een zware wedstrijd gehad op donderdag (3-0 winst op Qarabağ in Europa League, red.). Dus misschien dat een beetje rust ook meespeelde."