Tottenham Hotspur drukt United en Ten Hag in de problemen

Druk op Ten Hag neemt enorme proporties aan na ontluisterend verlies tegen Spurs

Vandaag om 19:26
Laatste update: om 20:34

De druk op Erik ten Hag is zondagmiddag na een nederlaag tegen Tottenham Hotspur verder toegenomen. De Nederlandse manager zag zijn Manchester United al na drie minuten spelen achterkomen, en zag Bruno Fernandes tot overmaat van ramp vlak voor rust ook nog eens rood krijgen. Na rust liep een vele beter Spurs uit tot 0-3.

Ten Hag heeft het vooralsnog niet op de rit bij United. Vorige week werd er gelijkgespeeld bij Crystal Palace, en ook FC Twente werd midweeks niet verslagen in de Europa League. Tegen Spurs was het begin werkelijk dramatisch. Na een snelle uitstoot, waarin Oranje-international Micky van de Ven een hoofdrol speelde met een fantastische rus en assist, kon Brennan Johnson scoren.

Het bleek het startschot voor veel spektakel. Johnson raakte niet veel later de paal, terwijl Joshua Zirkzee gevaarlijk werd namens United. Vlak voor rust kreeg Timo Werner nog een grote kans om de score te verdubbelen voor Spurs, dat de betere ploeg was. De Duitser scoorde niet. Voor het fluitsignaal kreeg Ten Hag nog een enorme klap te verwerken. Fernandes kreeg, wellicht ietwat zwaar bestraft, rood.

Na rust speelde United een verloren wedstrijd. Twee minuten na de theepauze stond het al 0-2. Vleugelaanvaller Dejan Kulusevski vond het net. Het werd nog pijnlijker op Old Trafford, waar het uitpubliek 'You're getting sacked in the morning' zong, doelend uiteraard op Ten Hag. In de 77ste minuut nam voormalig Vitesse-spits de 0-3 voor zijn rekening.

United is door de nederlaag nu terug te vinden op de elfde plek. Ten Hag en co. verzamelden tot dusver slechts zeven punten. Het zal niet gemakkelijk worden voor de Engelse grootmacht om zich te revancheren, want volgende week staan er met bezoeken aan FC Porto en Aston Villa weer twee taaie wedstrijden op het programma.