Ajax wint erg moeizaam van RKC, Ihattaren maakt debuut

Ajax wint dankzij invallers van RKC, waar Ihattaren debuut maakt

Vandaag om 18:40
Laatste update: om 18:42

Ajax heeft de goede Europese wedstrijd tegen Besiktas een goed vervolg kunnen geven. Uit bij RKC Waalwijk verliep het spel van de Amsterdammers moeilijk, maar wisten door een gouden wissel met 0-2 te winnen.

Francesco Farioli wijzigde de basiself van Ajax flink voor het duel. Jordan Henderson en Kian Fitz-Jim begonnen op de bank. In de aanval stonden Mika Godts en Bertrand Traoré niet in de basis, maar Rasmussen en Banel. Anton Gaaei en Wout Weghorst ontbraken in de wedstrijdselectie vanwege blessures.

De Amsterdamse ploeg had het veel meer balbezit dan RKC, maar kwam moeilijk tot kansen. Af en toe werd Ajax gevaarlijk, maar een schot op doel zat er in de eerste helft niet in. Vlak voor rust was Branco van den Boomen erg dichtbij een doelpunt. De middenvelder schoot een vrijde trap op de buitenkant van de paal.

In de tweede helft was het voor een lange tijd hetzelfde verhaal als in de eerste. Ajax had de bal, maar kwam niet grote kansen. Pas nadat Farioli Akpom, Fitz-Jim en Traoré bracht kwam er meer dreiging. Klaassen schoot in minuut 76 eerst nog op de paal, maar in de rebound was het wel raak voor invaller Traoré.

In de tachtigste minuut was het tijd voor de invalbeurt van Mohamed Ihattaren. Na twee jaar afwezigheid maakte de veelbesproken speler zijn debuut voor RKC tegen zijn voormalige werkgever.

Via Mika Godts kwamen de Amsterdammers in de laatste minuut toch nog tot een tweede treffer. Zo heeft Ajax de eerste overwinning in een uitwedstrijd in de Eredivisie te pakken. De ploeg van Farioli staat momenteel vijfde in de Eredivisie, terwijl RKC met nul punten uit zeven wedstrijden onderaan de ranglijst bungelt.