Go Ahead pakt zege tegen Groningen

Go Ahead dankt Edvardsen en maakt sprong op ranglijst na zege op Groningen

Vandaag om 16:25

Go Ahead Eagles heeft FC Groningen de volgende nederlaag in de Eredivisie bezorgd. De ploeg uit Deventer dankte Oliver Edvardsen, die in de slotfase de enige goal van de wedstrijd maakte.

Voor FC Groningen is het lang geleden dat de ploeg weer een zege heeft gepakt. In de laatste vier wedstrijden werd er drie keer gelijk gespeeld en in het meest recente duel werd er zelfs verloren van sc Heerenveen. Go Ahead speelde het meest recentelijk gelijk tegen Ajax en daarvoor werd er enkel van PSV en Willem II verloren. 

In de eerste helft gaf Go Ahead gelijk gas en kregen de bezoekers al snel drie grote kansen. Groningen kwam echter niet in de problemen en kon de aanvallen van de ploeg uit Deventer weerstaan. Groningen kwam zelf ook tot een aantal kleine kansjes, maar gescoord werd er in de eerste helft nog niet.

Het tweede bedrijf begon met eenzelfde spelbeeld als de eerste helft, maar richting het einde drukte Go Ahead door. Een doelpunt van Gerrit Nauber werd eerst afgekeurd, maar daarna maakte Oliver Edvardsen toch de bevrijdende goal voor de bezoekers uit Deventer. Groningen probeerde daarna nog een nederlaag af te wenden, maar dat kreeg de ploeg uit het Noorden niet meer voor elkaar. Go Ahead is daardoor de nieuwe nummer zeven van de ranglijst en Groningen zakt naar plek acht.