Perisic overtuigt in vijf minuten bij PSV

Perisic overtuigt in vijf minuten bij PSV: 'Echt kwaliteit meteen'

Vandaag om 14:48
Laatste update: om 16:46

Ivan Perisic gaf zaterdag meteen zijn visitekaartje af tijdens zijn debuut voor PSV. Bram van Polen raakte in het Eredivisie-duel met Willem II razendsnel onder de indruk van de 35-jarige aanvaller.

Van Polen was benieuwd naar Perisic, die Johan Bakayoko verving als rechtsbuiten. "Ik heb in de eerste vijf minuten enorm genoten van Perisic, die is echt volledig tweebenig. Ik wist dat gewoon niet. Wat spelers altijd doen als er een nieuwe speler is, is op de training kijken: hoe doet hij dingen", begint het PEC-icoon bij Goedemorgen Eredivisie. Wat hij van de 136-voudig Kroatisch international te zien kreeg, beviel meteen. "De intensiteit van een vooractie, een paar aannames, hij had een dribbel, waarbij hij wachtte tot de tegenstander instapte."

"Het is wel echt kwaliteit en het was al in de eerste paar minuten", vervolgt Van Polen. "Ondanks dat hij 35 jaar is, oogt hij fit. Ja, echt kwaliteit meteen hoor", uit de voormalig verdediger zijn bewondering. "Of hij een sensatie gaat worden weet ik niet, want Bakayoko zal het merendeel blijven spelen. Maar voor de concurrentie is het wel lekker om Perisic erbij te hebben."