Advocaat niet eens met Priske-uitspraken

Advocaat laakt Priske: 'Als trainer van Feyenoord, speel je om het kampioenschap'

Vandaag om 10:52
Laatste update: om 12:32

Het nieuwe puntenverlies van Feyenoord, dat zaterdag uit bij NEC met 1-1 gelijkspeelde, is zondagochtend volop onderwerp van gesprek bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Dick Advocaat merkt op dat trainer Brian Priske zoekende is en zich indekt, terwijl Bram van Polen de vergelijking maakt met het Feyenoord onder Arne Slot. 

"Je merkt dat Feyenoord wel een bepaald stukje zelfvertrouwen mist", constateert PEC Zwolle-icoon Van Polen, die daarna wat beelden laat zien waarin telkens een gebrek aan intensiteit naar voren komt. "Je wil niet teveel vergelijken, maar dit gebeurt onder Arne écht niet."

"Je ziet dat Feyenoord nog zoekende is", vult Slot-voorganger Advocaat aan. "Slot heeft het geweldig gedaan. Hij had ook de betere spelers. Uiteindelijk zijn het de spelers die bepalend zijn, samen met de trainer. Maar deze trainer is echt nog zoekende, van wat gaan we nou doen? Na drie wedstrijden je systeem al veranderen. Dat maakt het ook moeilijk." 

Die beslissing strookt niet met de filosofie van Advocaat, vandaag de dag bondscoach van Curaçao. "Ik heb altijd geleerd: je gaat spelen naar de kwaliteiten van je spelers, die de jaren daarvoor hetzelfde hebben gespeeld. Hij had dus makkelijk met dat systeem kunnen spelen. Priske wil gelijk drukzetten via de zijkanten. Dat is een wezenlijk verschil met hoe je gaat staan. Ze zijn er nu zes weken mee kwijt geweest, plus drie weken in de competitie."

Tot slot komt de reactie van Priske na NEC - Feyenoord aan bod, waarin de Deen zich ietwat indekte. "Ik denk niet dat iemand hier daarover praat", doelde de Deen op de titelstrijd. "Als je trainer bent bij Feyenoord, Ajax of PSV, speel je voor het kampioenschap. Geen discussie", besluit Advocaat.