Derksen genadeloos voor Jordan Henderson

Derksen keihard voor Ajacied: 'Hij valt niet eens op tegen RKC, Willem ll of NEC'

Vandaag om 09:53
Laatste update: om 11:23

Johan Derksen is op z'n zachtst gezegd geen fan van Jordan Henderson. De Snor vindt dat de aanvoerder van Ajax een leidersrol acteert, en totaal niet de status heeft om spelers zomaar op hun plaats te zetten. 

Dat laatste was afgelopen donderdag het geval. Toen kreeg Henderson het even aan de stok met teamgenoot en Ajax-aanvaller Bertrand Traoré, die bij een 3-0 voorsprong op Besiktas in de ogen van de Engelsman even te laconiek was. "Als je die houding aanneemt, moet je er met kop en schouders bovenuit steken", stelt Derksen bij Vandaag Inside. 

"Dan moet je de vedette zijn. Dan pakken ze alles van je", vervolgt Derksen. "Maar die Henderson heeft nog helemaal niks laten zien. Hij hobbelt mee, tegen Besiktas. Daar zou ik ook nog tegen meehobbelen. In de Nederlandse competitie valt hij niet eens op tegen RKC, Willem ll of NEC. Kom op zeg."

Derksen vindt dat Henderson zichzelf heeft benoemd tot leider. Een mening die ook tafelgenoot Valentijn Driessen toebedeeld is. "Henderson verliest in de eerste twintig minuten drie keer de bal, en dan gaat Traoré roepen: waar ben jij nou mee bezig. En dan gaat hij (Henderson, red.) bij de 3-0 de grote jongen uithangen. Daar hou ik gewoon niet van."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)