Ueda wilde op andere manier basisspeler van Feyenoord worden

Ueda openhartig: 'Ik wilde niet op deze manier basisspeler worden'

Vandaag om 09:35
Laatste update: om 09:36

Ayase Ueda was liever op een andere manier basisspeler van Feyenoord geworden. De Japanner werd na het uitvallen van Santiago Gimenez naar voren geschoven als eerste spits, een kans die hij liever 'op eigen kracht' had gegrepen. 

Gimenez begon dit seizoen als eerste spits van Feyenoord, maar de Mexicaan liep vorige week tegen NAC Breda (2-0 zege) een bovenbeenblessure op. Daardoor staat hij ongeveer drie maanden aan de kant. Het is nu aan Ueda om zich te laten zien. "Ik wil deze kans benutten, maar ik wilde niet op deze manier basisspeler worden", vertelt hij na het 1-1 gelijkspel bij NEC voor de camera van ESPN. 

"Ik wilde vaste spits worden op eigen kracht, maar zo gaat het in het voetbal", vervolgt Ueda, die in Nijmegen niet tot scoren wist te komen. Ondanks dat zit hij vol vertrouwen. "Ik ga bewijzen dat ik de nummer negen van Feyenoord ben. Ik ga deze kans pakken. Ik voel dat ik me echt ontwikkel. Ik ben een totaal andere spits dan vroeger. Feyenoord eist veel van me, en legt de lat hoog."

Ueda moet komende woensdag mogelijk weer aan de bak. Dan speelt Feyenoord het tweede Champions League-duel van dit seizoen, uit bij Girona. In Spanje zullen de Rotterdammers zich willen revancheren voor de 0-4 nederlaag tegen Bayer Leverkusen.