Slot verbaasd door eigen speler bij Liverpool

Slot verbaasd door interview van eigen speler: 'Dat is hij misschien vergeten'

28 september om 23:53

Ibrahima Konaté vindt dat hij tot Man of the Match uitgeroepen had moeten worden bij Liverpool, maar Arne Slot is het daar niet bepaald mee eens. De manager van The Reds kan zelfs bijna niet geloven dat Konaté zichzelf de beste man van het veld vond.

Zaterdagavond vertolkte Konaté een hoofdrol bij Liverpool tegen Wolverhampton Wanderers (1-2), zowel in positief als in negatief opzicht: de Fransman was verantwoordelijk voor de openingstreffer, maar ging ook grof in de fout voorafgaand aan de gelijkmaker. Na afloop verschijnt Konaté samen met Ryan Gravenberch voor de camera van Sky Sports. Als de Nederlander de Man of the Match-award krijgt, reageert de stopper verbaasd. "Sky Sports: wie heeft bepaald wie Man of the Match is?", vraagt hij zichzelf hardop af.

"Hoe is dit mogelijk? Ryan is mijn broer, dus ik moet hem aan hem geven", gaat Konaté verder. "Maar tegen AC Milan scoor ik, vandaag scoor ik en ik heb een of twee ballen gered. Je moet met ze praten, want ik weet niet wie dit heeft bepaald", richt hij zich tot de verslaggeefster.

Als Slot later met deze teksten van Konaté wordt geconfronteerd, reageert hij verbaasd. "Konaté? Ibrahima Konaté? Oké. Dan is hij dat moment bij onze tegengoal misschien vergeten. Misschien is dat ook de reden waarom we de goal tegen kregen: hij was er op dat moment niet helemaal bij. Die tegengoal was vermijdbaar, om het even op zijn zachtst uit te drukken", zegt Slot met een glimlach.