Wankelend Feyenoord voorkomt nederlaag bij NEC, maar lijdt wel wéér puntenverlies

Wankelend Feyenoord wentelt verlies bij NEC af, maar lijdt wel weer puntenverlies

Vandaag om 20:44

Feyenoord heeft op bezoek bij NEC de eerste nederlaag van het seizoen weten af te wenden, maar de Rotterdammers hebben wel opnieuw puntenverlies geleden. In Nijmegen werd het 1-1, doordat zomeraanwinst Jordan Lotomba vlak voor tijd gelijkmaakte.

Nadat Feyenoord vorige week tegen NAC Breda weer eens een wedstrijd won (2-0), hoopte de formatie van Brian Priske ook een goed resultaat te boeken in de Goffert. Zonder de geblesseerde Santiago Gimenez en met onder meer Ayase Ueda in de basis begon Feyenoord niet slecht aan de wedstrijd. Zo nam Ueda doelman Robin Roefs na iets meer dan tien minuten al een keer onder vuur, terwijl Igor Paixão op aangeven van Ibrahim Osman ook gevaarlijk werd.

Na 34 minuten was het raak in Nijmegen, maar NEC was de ploeg die - geheel tegen de verhouding in - op voorsprong kwam: Sontje Hansen zette Thomas Beelen dicht bij het doel van Feyenoord kinderlijk eenvoudig van de bal af, waarna hij de bal in de korte hoek langs Timon Wellenreuther wist te prikken. Dat zorgde voor veel vreugde in de Goffert. Op slag van rust meldde Feyenoord zich nog een keer bij het doel van NEC, maar Antoni Milambo schoot de bal uiteindelijk hoog over.

Zo stond het bij rust nog altijd 1-0 voor NEC, dat het in de tweede helft zonder de geblesseerde Dirk Proper moest doen. Feyenoord kwam opvallend zwak uit de kleedkamer en zag de thuisploeg in korte tijd meerdere kansen creëren: zo raakte Koki Ogawa de paal en moest Wellenreuther een aantal keer handelend optreden. Na een zwak eerste kwartier in de tweede helft, toonde Feyenoord wat tekenen van beterschap. Daardoor golfde het spel steeds meer op en neer.

In de slotfase jaagden de Rotterdammers volop op de gelijkmaker, waardoor ze uiteindelijk weer de dominante partij werden. Een kwartier voor tijd werd een prachtige treffer van Ueda nog afgekeurd, maar ruim tien minuten later was het alsnog raak: doordat Roefs een bal liet glippen, kon Lotomba de NEC-doelman verschalken.

Vervolgens was NEC nog het dichtst bij de winnende treffer, maar die voel niet meer: de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Zo weet Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen, maar is het vierde puntenverlies van de huidige voetbaljaargang wel een feit. Daardoor staat de ploeg van Priske nu vijfde in de Eredivisie. NEC bezet de twaalfde plek.