Weergaloze Palmer bij Chelsea, Arsenal ontsnapt

Weergaloze Palmer bezorgt Chelsea winst, miraculeuze ontsnapping Arsenal

Vandaag om 17:58

Chelsea heeft dankzij een weergaloze Cole Palmer afgerekend met het Nederlands getinte Brighton & Hove Albion. De Engelse international verschalkte Bart Verbruggen liefst vier keer. Arsenal ontsnapte tegen Leicester City door twee goals in blessuretijd.

Chelsea - Brighton & Hove Albion 4-2
Chelsea moest al snel in de achtervolging tegen Brighton, waar Bart Verbruggen, Ferdi Kadioglu en Mats Wieffer in de basis stonden. Georginio Rutter opende na zeven minuten de score na gestuntel in de Chelsea-defensie. Na 21 minuten maakte Palmer gelijk. Zeven minuten later maakte hij uit een penalty de 2-1 en drie minuten daarna schoot hij een vrije trap fantastisch binnen. De Engelse international tekende kort voor rust zelfs voor zijn vierde treffer met een hard schot.

Hoewel Carlos Baleba tussendoor voor de 3-2 had getekend, was Brighton niet bij machte om de doelpuntendrang van Palmer bij te benen. Beide teams bleken wel al hun kruit verschoten te hebben, want na rust vielen er geen doelpunten meer. Door de zege nadert Chelsea koploper Manchester City tot op één punt, Brighton staat achtste.

Arsenal - Leicester City 4-2
Voor Arsenal leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht tegen Leicester City. Jurriën Timber was belangrijk bij de Londense openingstreffer. De Nederlandse verdediger gaf na twintig minuten voor op Gabriel Martinelli, die raak schoot. Leandro Trossard zorgde op de valreep voor een comfortabele 2-0 ruststand. In de tweede helft deed James Justin echter meteen iets terug door een vrije trap van Facundo Buonanotte binnen te koppen. Het bleek een voorbode voor meer, want Justin nam de bal na ruim een uur heerlijk op de schoen: 2-2.

The Gunners zetten daarna nog eens aan, maar pijnlijk puntenverlies dreigde. Dat was buiten Trossard gerekend. De Belg frommelde in blessuretijd de 3-2 binnen. Via Kai Havertz werd het zelfs nog 4-2. De ploeg van Mikel Arteta komt zodoende op gelijke hoogte met koploper Manchester City.

Brentford - West Ham United 1-1
Brentford schoot werkelijk uit de startblokken tegen West Ham United. De ploeg van Thomas Frank opende al na 37 seconden de score door een goal van Mbeumo. Die droomstart stond niet op zichzelf. Het was al het derde duel op rij waarin The Bees binnen de minuut toesloegen. Geen enkel ander team wist dat ooit te presteren. Ook West Ham was duidelijk onder de indruk, want verder dan de gelijkmaker van Tomáš Souček kwamen The Hammers niet.