Bosz verklaart basisplaatsen Perisic en Pepi bij PSV

Bosz geeft 'fenomeen' rust bij PSV en 'keuze voor Perisic, niet tegen Bakayoko'

Vandaag om 16:22

Peter Bosz bestrijdt dat Ivan Perisic zijn basisdebuut maakt bij PSV, omdat hij Johan Bakayoko rust wil geven. De trainer van de Eindhovenaren wil de Kroaat in actie zien in het Eredivisie-duel met Willem II, net als Ricardo Pepi.

Bosz werd voor de aftrap gevraagd naar zijn overwegingen. "Je kijkt naar wat je nodig hebt om deze wedstrijd te winnen en hoe spelers ervoor staan. Ik wil Pepi zien, hij verdient het om te spelen, en ik wil ook Ivan zien." De oud-speler van Inter, Tottenham en Bayern start als rechtsbuiten, terwijl hij doorgaans op links speelt. "Ik heb met hem niet gesproken over zijn favoriete plek. Ik ga hem gebruiken waar ik hem nodig heb", vertelt de oefenmeester bij ESPN.

De basisplaats van Perisic gaat ten koste van Bakayoko. "Het is niet een keuze tegen Johan, het is een keuze voor Ivan", benadrukt Bosz meteen. De Rode Duivel is doorgaans een vaste waarde. Toch ontkent de PSV-coach dat het Champions League-duel met Sporting Portugal zijn schaduw vooruit werpt. "Nee, wij willen vandaag winnen. Dat is altijd het belangrijkst. Ik heb mijn keuzes op vandaag gemaakt."

Ook voor Pepi 'is het moment daar' om zich vanaf het eerste fluitsignaal te laten zien. "Ricardo deed het vorig seizoen ook al heel goed, maar hij heeft gewoon een fenomeen voor zich", doelt Bosz op Luuk de Jong. "En dat weet Ricardo ook. Dat is niet altijd even makkelijk, maar dat is nu eenmaal zo. Maar deze kans heeft hij zelf afgedwongen en dat moet hij blijven doen, met zijn invalbeurten en op de trainingen." De PSV-trainer beaamt wel dat het 'fenomeen even rustig aan mag doen'.

PSV en Willem II beginnen om 16.30 uur aan het duel in Tilburg.