'Farioli is Ajax' beste aankoop sinds Ziyech'

Spaan vol lof: 'Hij is Ajax' beste aankoop sinds Hakim Ziyech'

Vandaag om 16:04

Henk Spaan zag Kian Fitz-Jim donderdag uitblinken bij Ajax in het Europa League-duel met Besiktas. Volgens de schrijver en columnist verdient ook trainer Francesco Farioli de complimenten.

'De meeste mensen hebben eindelijk door dat Kian Fitz-Jim niet meer uit het eerste van Ajax zal verdwijnen. Dat danken we aan de nieuwe trainer Francesco Farioli, die het doorhad vanaf de eerste trainingsweken', meent Spaan in zijn rubriek in Het Parool. 'Die jongen, die op de nominatie stond weer eens te worden uitgeleend aan clubjes als Excelsior of FC Dordrecht, of te worden verkocht zelfs, kon beter voetballen dan ze Farioli hadden verteld. De nieuwe trainer uit Italië bleek talent scherper te kunnen inschatten dan zijn voorgangers en tientallen ‘adviseurs’ op De Toekomst', luidt het oordeel.

Spaan laat zich ook uit over Jordan Henderson, die een goede tweede helft speelde maar voor rust veel balverlies leed. 'Niemand holde naar hem toe om hem de huid vol te schelden na weer een foute pass. Dat privilege is aan hem voorbehouden. Toch heeft hij een belangrijke functie in dit Ajax. Hij motiveert, sleurt, schreeuwt, praat met de scheids en tackelt voor twee. De fouten in de opbouw moeten we maar voor lief nemen.'

Ook Josip Sutalo wordt geprezen. 'Opnieuw bleek Sutalo de Kroatische rots in de branding die Mislintat in hem had gezien. Ajax voetbalde steengoed, dankzij de nieuwe trainer, Ajax' beste aankoop sinds Hakim Ziyech', besluit Spaan.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)