Van der Hart na fout tegen Heracles Almelo

'Ik maak die fout, oud en wijs genoeg te weten dat ik hem op m'n kin moet nemen'

Vandaag om 08:08

Mickey van der Hart is schuldbewust na de nederlaag van sc Heerenveen bij Heracles Almelo (2-1). De doelman ging in de slotfase de fout in na een schot van Mario Engels en daardoor trokken de Friezen aan het kortste eind.

"Je moet het nemen als een vent", beseft Van der Hart na afloop bij ESPN. De poging van Engels werd niet goed verwerkt door de keeper. "Het is technisch niet goed uitgevoerd. Dus gewoon een fout. Wat ik mezelf verwijt is dat ik die fout maak. Ik denk dat ik tot die fout een goede wedstrijd speel, maar daar word je op afgerekend."

Aan positieve geluiden heeft Van der Hart momenteel weinig. "Ik ben oud en wijs genoeg om te weten dat je deze op de kin moet nemen", stelt hij. "Dan moet je hem nemen als een vent." De sluitpost wil de nederlaag in Almelo niet vergelijken met de oorwassing tegen AZ eerder deze maand. "Ik heb geen zin om het over die 9-1 te hebben. Vanavond is klote. 9-1 is kut, dit is kut. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer."

"Het is gewoon een klotegevoel", benadrukt Van der Hart. "Ik neem die verantwoordelijkheid voor die laatste goal. Daar moet ik mee leven. Het leven gaat door. Je krijgt op je kloten en daar moet je mee dealen. Ik heb helaas vaker met dit bijltje gehakt. De ene keer ben je de held en als keeper ben je af en toe de schlemiel. Dat is inherent aan ons vak. Dan gaat het leven gewoon weer verder."