KKD-verslagen

Excelsior koploper na knappe comeback, ADO blameert zich tegen hekkensluiter

27 september om 22:03
Laatste update: 27 september om 22:05

Excelsior heeft vrijdag de koppositie overgenomen in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers knokten zich knap terug van een 0-2 achterstand, en versloegen Jong AZ: 4-2. Een verrassing was er in Volendam, waar de plaatselijke FC met 2-4 verloor van het laaggeklasseerde VVV-Venlo. ADO Den Haag moest de zoveelste teleurstelling slikken.

Excelsior - Jong AZ
Excelsior wist wat het te doen stond. Bij een zege op Jong AZ zou het de eerste plek in ieder geval voor even overnemen van FC Den Bosch, dat zaterdag uit bij Telstar speelt. Het begin van de Rotterdamse club was dramatisch. Na elf minuten spelen stond het al 0-2. Kees Smit en Ro-Zangelo Daal waren de doelpuntenmakers.

Richie Omorowa zorgde nog voor rust vanaf elf meter voor de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf voerde Excelsior het tempo op, en wist het alsnog te winnen. Noah Naujoks en Derensili Fernandes (twee keer) bepaalden de eindstand op 4-2.

FC Volendam - VVV-Venlo
VVV is erg matig aan het nieuwe seizoen begonnen, maar daar was vrijdagavond uit bij Volendam heel weinig van te merken. Na goals twee goals van Martijn Berden, en één treffer van Rick Ketting, stond het 58 minuten spelen plots 0-3. Volendam had via Henk Veerman en Daniël Beukers wel een antwoord, maar genoeg voor een punt was het niet. In de zesde minuut van de extra tijd werd het nog 2-4. Paul Pöpper nam de treffer voor zijn rekening.

ADO Den Haag - Jong FC Utrecht
Voor de ADO-fans is er dit seizoen vooralsnog weinig te vieren. Tegen de beloften van Utrecht, de hekkensluiters in de KKD, werd er opnieuw geen overwinning geboekt. Het begin was na een doelpunt van Leo Bonis nog goed, maar nadat Rafik El Arguioui in de 30ste minuut de 1-1 maakte, slaagde de thuisclub er niet meer in om tot scoren te komen: 1-1.