Farioli snakt naar eerste uitzege met Ajax in Eredivisie

Farioli snakt naar eerste Eredivisie-uitzege met Ajax: 'Niet wachten op de klap'

Vandaag om 21:30
Laatste update: om 21:30

Francesco Farioli merkt op dat de chemie tussen de fans en de spelers van Ajax steeds groter wordt. De Italiaanse trainer zal die fans komende zondag, als hij met de Amsterdammers de eerste uitwedstrijd van dit Eredivisie-seizoen gaat proberen te winnen, grotendeels missen. 

"Ik heb enorm genoten van de sfeer in het stadion. De band tussen de spelers en de fans wordt iedere dag beter. De laatste tien minuten stond iedereen te springen en dat was een geweldig gevoel", blikt Farioli vrijdag terug in gesprek met Ajax TV. 

Na de klinkende 4-0 zege op Besiktas is Ajax in ieder geval voor even koploper van de Europa League. "Het is altijd lastig slapen na zo’n wedstrijd, omdat ik nog vol emotie zat. We zijn nog heel hot, maar ik stond vanochtend met frisse energie op de training. Het was een goede avond, maar we richten ons nu op dit weekend."

Farioli doelt daarmee op de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers beschikken in Brabant over een fitte selectie. "Fysiek gezien gaat het goed met de spelers. Ik denk dat iedereen weer fit zal zijn zondag." Hoe wil hij ervoor zorgen dat Ajax bij de hekkensluiter de eerste uitzege van dit seizoen boekt? "Energie, inzet en saamhorigheid zijn essentieel om mee te nemen naar zondag. We moeten ernaartoe gaan met de wil om te winnen en niet te wachten op de klap, zoals we vaker hebben gehad. Ik heb vertrouwen, maar wel met bewustzijn en met focus", besluit hij. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)