Van Hanegem ergert zich aan Hancko bij Feyenoord

Van Hanegem ergert zich aan 'geweldige speler': 'Alleen nog maar zekerheid'

Vandaag om 17:37

Willem van Hanegem is kritisch op het spel van Feyenoord-sterkhouder Dávid Hancko in de laatste wedstrijden. De Kromme vindt dat de verdediger meer risico in zijn spel moet nemen. Ook komt Van Hanegem te spreken over aanwinst Gijs Smal, die nog geen indruk maakt op hem. 

In de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad stelt Van Hanegem dat Hancko te terughoudend speelt in de afgelopen duels. "Ook een van de betere spelers, die links in het centrum staat. Hancko. Dat is een geweldige speler. Maar nu is het alleen nog maar zekerheid", zo vertelt hij. 

"Balletje vasthouden, niet meer weggaan, niet meer spelen, maar stoppen en weer terugspelen", vervolgt Van Hanegem zijn verhaal over Hancko. "Hij is een veel betere speler en hij moet de rest daarmee helpen. Niet angstig worden en die ballen maar weer terugspelen."

Ook het spel van Smal bij Feyenoord kan Van Hanegem vooralsnog niet bekoren. "Hij vond zelf dat hij een goed balletje gaf. Luister nou: je bent anderhalf uur bezig, iets langer, en je geeft één goed balletje. Moet ik dan zeggen: Zo, dat is geweldig!", aldus Van Hanegem. "Dat is natuurlijk wel wat te weinig. Daarvoor ben je niet gekocht. Niet om te denken dat als je een of twee keer iets goed doet, je het wel goed gedaan hebt. Natuurlijk niet, je moet beter worden."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)