UEFA straft Barcelona om racisme van fans: club kondigt maatregelen aan

Barcelona krijgt straf van UEFA na racistische uitingen: club treft maatregelen

Vandaag om 14:18

De UEFA heeft FC Barcelona een straf opgelegd nadat supporters van de club zich gedurende het Champions League-duel met AS Monaco racistisch hebben geuit. De Catalanen mogen naar de volgende uitwedstrijd in het miljoenenbal geen supporters meenemen. Dat bevestigt Barcelona via de eigen kanalen.

Niet alleen moet Barcelona het een uitwedstrijd zien te doen zonder fans, ook heeft de club een boete van tienduizend euro gekregen van de UEFA. De wedstrijd zonder uitpubliek zal het duel tegen Rode Ster Belgrado zijn, op 6 november. De club laat weten de aangeschafte tickets terug te betalen aan de fans. Ook wordt aangegeven dat er in het vervolg initiatieven worden gestart om dergelijke situaties te voorkomen.

'FC Barcelona wijst iedere vorm van geweld af, zoals aangegeven wordt in artikelen 3 en 4 van de statuten', meldt de Spaanse club middels het statement. 'Deze streven naar het beschermen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens die wordt gehanteerd door de Verenigde Naties.'

Barcelona verloor het duel in Monaco met 2-1, nadat Eric García al na tien minuten tegen een rode kaart aanliep. Doelpunten van Maghnes Akliouche en George Ilenikhena brachten de Monegasken de zege, al deed Lamine Yamal met zijn eerste treffer in de Champions League nog wel iets terug.