Akin in voet geschoten bij duel Fenerbahçe

Verbijstering in Turkije: oud-voetballer Akin rondom duel Fener in voet geschoten

Vandaag om 11:56

Trieste gebeurtenissen in Turkije, donderdagavond: Serhat Akin, oud-voetballer en huidig commentator, is na de Europa League-wedstrijd tussen Fenerbahçe en Union Sint-Gillis in zijn voet geschoten door gewapende overvallers. De Turkse politie is intussen een onderzoek gestart.

Akin (43), zestienvoudig international en oud-speler van onder meer Fenerbahçe en RSC Anderlecht, meldt het voorval op zijn sociale media. 'Ze hebben me in de voet geschoten snel nadat ik de studio verliet. Onze laatste woorden waren Fenerbahçe', schrijft hij. Het is nog onduidelijk waarom de overvallers hun pijlen op Akin gericht hadden.

Fenerbahçe, dat met 2-1 won van Sint-Gillis, heeft gereageerd en leeft mee met Akin. 'We veroordelen de gewapende overval op onze voormalig speler Serhat Akin en wensen hem een spoedig herstel. Als club gaan we ervan uit dat de politie de daders zo snel als mogelijk zal oppakken, zodat ze berecht kunnen worden.'

Akin is inmiddels in het ziekenhuis, waar hij vrijdag onder het mes gaat. Volgens collega Tuncay Şanlı is hij fysiek in orde, maar heeft hij het mentaal moeilijk.