Kraay en Kwakman over Ajax-spits Brobbey

Lof voor Brobbey: 'In de één tegen één heeft iedereen angst voor hem'

Vandaag om 11:03

Kees Kwakman en Hans Kraay junior zijn te spreken over het optreden van Brian Brobbey tegen Besiktas (4-0). Het tweetal ziet dat de 22-jarige spits beter door zijn Ajax-ploeggenoten wordt benut dan Wout Weghorst.

Weghorst stond afgelopen weekend in de punt van de aanval tegen Go Ahead Eagles en in Deventer kon hij geen potten breken. Brobbey kreeg als basisklant de kans tegen Besiktas. "Weghorst had weinig mensen om zich heen tegen Go Ahead. Maar Brobbey kan dat ook gewoon beter. Hij deed het goed: in één keer kaatsen... Bij de derde goal doet hij dat goed, bijvoorbeeld", zegt Kwakman bij Voetbalpraat op ESPN.

Kwakman krijgt bijval van Kraay. "Brobbey staat vaak met zijn rug naar één van de twee centrale verdedigers. Dan zie je dat de andere niet durft door te dekken. In de één op één heeft iedereen toch wel angst voor Brobbey", stelt de analist. "Ze durven niet zo snel één man op hem te zetten, zodat de ander kan doordekken. Ze houden altijd een beetje zekerheid."

Kraay legt uit dat hij met 'doordekken' bedoelt dat de andere centrale verdediger voor Brobbey gaat spelen om de pass eruit te halen. "Dat durven ze niet tegen een inmiddels fitte Brobbey. Hij oogt fit."