Solskjaer over Manchester United en Noorwegen

United krijgt open sollicitatie voor Ten Hag-functie: 'Zou altijd ja zeggen'

Vandaag om 10:28

Ole Gunnar Solskjaer staat open voor een tweede termijn als manager van Manchester United. De 51-jarige Noor, die tussen 2018 en 2021 al aan het roer stond bij The Mancunians, vervult nu een functie bij de UEFA.

Solskjaer werd in november 2021 de laan uitgestuurd bij United. Rondom de huidige manager, Erik ten Hag, is het nog nooit rustig geweest sinds hij op Old Trafford werkt. In een Q&A op het Oslo Business Forum stelt Solskjaer dat hij ervoor openstaat om opnieuw als eindverantwoordelijke bij United aan de slag te gaan. "Als de familie (United, red.) het vraagt, zou ik elke dag van de week ja zeggen."

"Het voelt verkeerd om te praten over banen van andere mensen, maar natuurlijk zou ik ja zeggen", benadrukt de 67-voudig international van Noorwegen, die 366 officiële duels voor United speelde.

Niet alleen doet Solksjaer een open sollicitatie bij United. Hij staat ook welwillend tegenover het bondscoachschap van Noorwegen. "Ik ben een trotse Noor", zegt hij. "Als Ståle (Solbakken, bondscoach, red.) besluit te stoppen, kom ik graag in beeld. Ik ben een trotse Noor en ik ben trots waar ik vandaan kom."