Arsenal geïnteresseerd in Wirtz

'Arsenal toont interesse in Duitse uitblinker: prijskaartje van 150 miljoen euro'

Vandaag om 08:56

Arsenal is in de markt voor de handtekening van Florian Wirtz, zo meldt BILD. De Duits international heeft bij de clubleiding van Bayer Leverkusen aangegeven te willen vertrekken in de zomer van 2025. 

Het contract van Wirtz in Leverkusen loopt nog door tot medio 2027, maar hij is vastberaden om volgende zomer een stap te maken naar een Europese topclub. Bayer Leverkusen heeft volgens BILD een prijskaartje van 150 miljoen euro gehangen om de nek van de 21-jarige smaakmaker.

Niet alleen bij Arsenal staat Wirtz er goed op. De Duits international kan verder rekenen op interesse van Bayern München, Real Madrid en Manchester City. Het is niet bekend hoeveel de genoemde clubs over hebben voor de diensten van Wirtz.

Bij Bayer Leverkusen is Wirtz inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijke steunpilaren in het team van Xabi Alonso, dat vorig seizoen kampioen wist te worden van Duitsland. In totaal heeft de Duitser 159 duels achter zijn naam staan in dienst van Die Werkself, waarin hij goed was voor 47 doelpunten en 51 assists.