Slot ziet Liverpool-aanwinst Chiesa nog niet etaleren

Slot ziet Liverpool-aanwinst nog niet etaleren: 'Maar dat is normaal'

26 september om 13:37
Laatste update: 26 september om 19:50

Arne Slot ziet dat Federico Chiesa nog niet de beste versie van zichzelf heeft laten zien bij Liverpool. Toch is de Nederlandse manager lovend over de zomeraanwinst van The Reds.

Woensdagavond won Liverpool in de League Cup met 5-1 van West Ham United. Chiesa kwam een klein uur in actie en was goed voor de assist op de 1-1, alvorens hij werd gewisseld voor Mohamed Salah. Na afloop van de wedstrijd wordt Slot gevraagd naar de Italiaanse aanvaller. "Hij gaf een assist, al schoot hij eigenlijk op doel en wist Diogo Jota die poging te promoveren tot een treffer", zo laat de keuzeheer optekenen door The Evening Standard.

"Hij heeft heel hard gewerkt", gaat Slot verder over Chiesa. "Ik denk dat het normaal is dat hij nog niet op de top van zijn kunnen zit. Hij moet wennen aan de club, aan zijn teamgenoten en hij moet zich aanpassen aan de speelstijl. Het was heel goed om te zien hoe wedstrijdfit Federico al is. Daardoor kunnen we hem gebruiken als we hem nodig hebben."

Liverpool betaalde deze zomer twaalf miljoen euro voor Chiesa, die overkwam van Juventus. Tot dusver kwam de 51-voudig international tot drie wedstrijden in het shirt van The Reds: één in de Champions League, één in de Premier League en één in de League Cup. Tegen West Ham gaf Chiesa dus zijn eerste assist. De buitenspeler wacht nog op zijn eerste treffer voor Liverpool.