Babel licht 'belangrijke speler' Besiktas uit: 'Getipt aan Ajax'

Babel waarschuwt voor 'belangrijke speler' Besiktas: 'Heb hem nog getipt aan Ajax'

26 september om 10:42

Ryan Babel ziet dat het voor Ajax een groot voordeel is dat het in eigen huis aantreedt tegen Besiktas in de Europa League. De clubloze aanvaller, die speelde voor beide clubs, waarschuwt de Amsterdammers in het bijzonder voor één speler, die Babel in het verleden zelf ook tipte in de Johan Cruijff Arena.

In gesprek met Ajax Showtime laat Babel zijn licht schijnen over Besiktas. "Voorin hebben ze behoorlijk wat creatieve spelers die een actie kunnen maken en diepgang in hun spel hebben. Daarnaast hebben ze een heel stabiel middenveld. Een bijzondere speler op het middenveld is Gedson Fernandes, waar ik een goede band mee heb", zegt de voormalig Oranje-international. "Ik heb hem zo’n twee jaar geleden nog getipt aan Ajax, omdat ik vind dat hij daar goed zou passen. Hij is nu een belangrijke speler bij Besiktas."

Babel ziet ook kansen voor Ajax. "Het valt me op dat Van Bronckhorst veel druk naar voren wil uitoefenen, waarbij hij van zijn verdedigers eist dat ze zich hoog op het veld opstellen. Hij wil het heel compact houden met de druk vooruit, maar daardoor geven ze best wel wat ruimtes weg achter de verdediging. De twee centrale verdedigers zijn ook niet de snelsten, dus daar liggen mogelijkheden."

"Als Besiktas door krijgt dat er iets te halen valt, zal er veel energie in de groep komen en kan Ajax het lastig krijgen", gaat Babel verder. "Het eerste kwartier zal belangrijk zijn voor Ajax. Als ze merken dat ze dominant zijn aan de bal en het stadion achter ze gaat staan, denk ik dat ze met veel energie en lef gaan spelen. Wat dat betreft is het voor Ajax lekker dat ze de eerste wedstrijd van de Europa League thuis spelen, voor hun eigen publiek. Als je deze wedstrijd in Turkije zou spelen, was het een ander verhaal geweest."