Reactie Unnerstall na gelijkspel tegen Manchester United

Unnerstall laat ook van zich horen: 'Dat soort dingen hoorde je hier en daar'

26 september om 08:55
Laatste update: 26 september om 09:07

Na FC Twente-trainer Joseph Oosting heeft ook goalie Lars Unnerstall zich uitgesproken over het verwachtingspatroon van de media voorafgaand aan het duel met Manchester United (1-1). De Duitser is erg blij dat hij met zijn ploeg het tegendeel heeft kunnen bewijzen.

Unnerstall behoorde tot één van de uitblinkers bij de Tukkers, maar wie vond de doelman zelf het beste? "Ik denk het hele team. De trainer ook, hoe hij ons heeft ingesteld op deze wedstrijd. Dat hij lefgozers wilde zien. Dat hij erop hamerde dat we het moesten durven om te voetballen, om ook hier FC Twente te blijven. Gewoon ons eigen spel spelen. En dat hebben we gedaan", vertelt de doelman aan Voetbal International.

Vervolgens wijst Unnerstall op berichten in de media de dagen voor het duel in Manchester. "De laatste dagen hoorde je sommige mensen praten over een schoolreis", aldus de Duitser. "Dat soort dingen hoorde je hier en daar. Als je dan zo’n wedstrijd speelt, en niet onterecht een punt meeneemt, dan is dat wel heel erg lekker."

"Ik snap dat mensen gauw kijken naar het geld, naar de naam van een club. Maar voor ons telde dat niet", vervolgt Unnerstall zijn verhaal. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat wij op weg waren naar een veel grotere tegenstander. Zo moet je ook niet denken. Wij wilden laten zien wat FC Twente internationaal kan betekenen. En dat hebben we vanavond met een heel goede wedstrijd gedaan."