Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Besiktas

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli wijzigt op twee plekken tegen Besiktas

26 september om 15:30
Laatste update: 26 september om 15:30

Ajax begint donderdag als laatste Nederlandse club aan het Europese seizoen. In de Johan Cruijff Arena is Besiktas de tegenstander. De verwachting is dat trainer Francesco Farioli twee wijzigingen toepast ten opzichte van het duel met Go Ahead Eagles (1-1) afgelopen weekend.

Na voorrondes tegen FK Vojvodina, Panathinaikos en Jagiellonia Białystok gaat donderdag het echte werk voor Ajax beginnen in de competitiefase van de Europa League. Ahmetcan Kaplan, tegen Go Ahead voor het eerst dit seizoen in de basis, neemt tegen Besiktas weer plaats op de bank. Youri Baas keert terug in het elftal van Farioli en wordt weer de partner van Josip Sutalo in het hart van de defensie.

Farioli houdt het middenrif intact en dat betekent dat Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim aan de aftrap verschijnen. De spitspositie zal het hele seizoen breed uitgemeten worden. Tegen Besiktas lijkt Brian Brobbey de voorkeur te krijgen boven Wout Weghorst en Chuba Akpom. De spits van Oranje wordt geflankeerd door Mika Godts en Bertrand Traoré, die een nieuwe kans krijgt na een matig optreden tegen Go Ahead.

Ajax en Besiktas trappen donderdag om 21.00 uur af in Amsterdam.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Traoré, Brobbey, Godts