Pijnlijke avond voor Ten Hag tegen Twente

Ten Hag baalt van United na remise tegen Twente: 'Onmogelijk in topvoetbal'

25 september om 23:46

Erik ten Hag baalt logischerwijs stevig van de valse start van Manchester United in de Europa League. De Nederlandse manager zag zijn oude club FC Twente met een punt vertrekken van Old Trafford (1-1).

Voor Ten Hag en United is het resultaat teleurstellend. "Uiteraard. We hebben de tegenstander in leven gelaten", begint hij voor de camera van Ziggo Sport. "We komen voor, dan moet je blijven gaan en zoeken naar die tweede. Dan maak je de wedstrijd dood en is het afgelopen. Maar als je ze in leven laat en je maakt één fout, dan word je afgestraft."

Ten Hag probeert de vinger op de zere plek te leggen. "Het is altijd moeilijk te duiden, maar we hebben gezien waar het aan ligt. De rechtsback van Twente kan zo het halve veld over marcheren zonder dat hij gestopt wordt. Dat is natuurlijk onmogelijk." Ook Christian Eriksen liet zich de bal makkelijk ontfutselen. "Maar het begint vooraf. Wat ik net beschrijf. Er is een speler die loopt vier, vijf spelers voorbij. Dat is natuurlijk onmogelijk in het topvoetbal. Voetbal is een spel van fouten en het wordt vervolgens afgestraft, maar je mag ze niet zover laten komen."

Ten Hag erkent dat United minder kansen wist te creëren dan normaal. "Dat lag ook aan Twente, maar we hebben zeker onze kansen gehad. Lars Unnerstall had nog een aantal heel goede reddingen. Het schot van Joshua Zirkzee en de kopbal van Rasmus Højlund haalt hij er geweldig uit. Dus wij hebben zeker de kansen gehad om hier te winnen."

Voor Ten Hag is de remise tegen Twente opnieuw een tegenslag bij Manchester United. "Dat is voetbal. Je moet altijd doorgaan en morgen is een nieuwe dag. Dan moeten we het weer oppakken. Zo simpel is het."