Alderweireld over het belang van Antwerpse derby tussen Antwerp en Beerschot

Oud-Ajacied haalt Ajax-rivalen door elkaar: 'De Klassieker tussen Ajax en PSV'

Vandaag om 20:14
Laatste update: om 20:19

Toby Alderweireld, tegenwoordig aanvoerder van Royal Antwerp FC, noemt de derby tussen zijn huidige werkgever en aartsrivaal Beerschot groter dan bijvoorbeeld De Klassieker. Zondagmiddag staat de Belg met The Great Old tegenover de ploeg van Dirk Kuyt.

Alderweireld speelde grote wedstrijden in zijn rijke carrière, maar de derby van zondag blijft voor hem het speciaalst. De Belg benadrukt het belang van de Antwerpse strijd door deze te vergelijken met andere grote derby's die hij in zijn loopbaan speelde. "De Klassieker, The North London Derby tussen Tottenham en Arsenal, de Derbi Madrileno met Atlético Madrid tegen Real Madrid: het zijn op papier misschien grotere affiches, maar dit doet me meer. De Anwerpse derby in mijn stad...", begint Alderweireld via de officiële kanalen van Antwerp.

Bij het benoemen van De Klassieker lijkt de centrale verdediger zich nog even te vergissen als hij Feyenoord en PSV door elkaar haalt. "De Klassieker tussen Ajax en PSV', klinkt het volledig uit de mond van de Belg.

De tegenstander van Alderweireld en co. kent een ongelukkige start van het seizoen. Kuyt zag zijn ploeg in de eerste acht competitiewedstrijden slechts één punt behalen. Desondanks is er geen sprake van onderschatting in het rode gedeelte van Antwerp. "Een derby is een wedstrijd die op zichzelf staat. Wij hebben meer punten, maar de vorm van de dag zal heel bepalend zijn. Het wordt zaak om het hoofd erbij te houden. We bereiden deze wedstrijd daarom op exact dezelfde manier voor als alle andere competitiewedstrijden", besluit Alderweireld.