De Boer en Boulahrouz over Koopmeiners

De Boer en Boulahrouz lovend: 'Jongen met een enorme potentie'

Vandaag om 18:54

Ronald de Boer en Khalid Boulahrouz prijzen de ontwikkeling van Peer Koopmeiners. De 24-jarige middenvelder, vorig seizoen door AZ uitgeleend aan Almere City, is een vaste waarde in het elftal van trainer Maarten Martens.

Woensdagavond tegen IF Elfsborg staat Koopmeiners in de basis. "Hij heeft zich enorm ontwikkeld", stelt Boulahrouz bij Ziggo Sport. "Bij Almere heeft hij geweldige dingen gedaan. Negen assists, dat is niet niets. Nu laat hij zien in dienst te kunnen spelen van Jordy Clasie. Hij is heel belangrijk voor het team. Net als zijn broer (Teun Koopmeiners, red.) kan hij lezen waar het gevaar ontstaat."

"Hij is een jongen met een enorme potentie", aldus Boulahrouz, die bijval krijgt van De Boer. "Het is zo belangrijk om vlieguren te maken", doelt hij op de verhuurperiode van Koopmeiners bij Almere City. "Het gaat erom dat je beseft: wat houdt profvoetbal in? Het is een geweldige les voor hem geweest. Hopelijk kan hij dat doorzetten om de volgende stap te zetten."

Boulahrouz heeft Koopmeiners meegemaakt bij AZ toen hij assistent-trainer was in Alkmaar. "Een hele aangename jongen. Professioneel, ook prima voor de groep. Een relaxte kerel. Je kan op hem bouwen als trainer."