Frustratie bij Mourinho: 'Ik ben nog nooit weggelopen, zeker niet na nederlaag'

Mourinho distantieert zich van geruchten: 'Ik ben nog nooit weggelopen'

Vandaag om 13:57

Na de nederlaag in de derby met Galatasaray (1-3) is de sfeer bij Fenerbahçe gespannen. Trainer José Mourinho mocht dat ondervinden op de persconferentie in aanloop naar het Europese treffen met Union Sint-Gillis. 

De persconferentie werd voornamelijk gevuld met vragen die verwezen naar de nederlaag tegen rivaal Galatasaray, waarin Fener dus een gevoelige nederlaag leed. Na de verhitte topper in Istanbul maakte Mourinho nog een opmerkelijk moment mee. Zo geeft de Portugees aan dat hij liefst zeventig minuten op de pers moest wachten na de verloren Turkse topper. Geruchten doen echter de rondte dat Mourinho zelf de pers niet te woord wilde staan, maar daar distantieert de trainer zich van.

"In mijn 24 jaar voetbalcarrière ben ik nog nooit weggelopen voor een persconferentie, zeker niet na een nederlaag. Ik ben nooit bang geweest voor persconferenties van journalisten", benadrukt Mourinho. Met al zijn ervaring beseft hij dat enkel een overwinning de gemoederen weer wat kan bedaren. "Ik zeg altijd: een grote overwinning zal me niet naar de maan brengen, maar een grote nederlaag zal me wel naar de hel sturen", aldus de oefenmeester.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.