Ajax-beul Hercules mag opnieuw dromen van bekersprookje

Ajax-beul mag opnieuw dromen van bekersprookje: 'Nog nooit meegemaakt'

Vandaag om 10:44

Hercules wist zich dinsdagavond te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, waardoor het opnieuw mag dromen van een bekersprookje. De ploeg uit Utrecht was na verlenging met 3-2 te sterk voor Excelsior Maassluis. Vorig seizoen wist Hercules Ajax uit te schakelen in de beker.

De ploeg van trainer Younes el Yandouzi moest tot het gaatje gaan tegen Excelsior Maassluis, maar wist de overwinning uiteindelijk over de streep te trekken. "Ik zei tegen de jongens dat ik ook kramp heb nu", lachte El Yandouzi bij RTV Utrecht. Het bekertoernooi blijft altijd speciaal voor Hercules weet de coach. "Je ziet voor de wedstrijd al dat spelers zich net iets anders gedragen."

"De trainer zei voor de eerste wedstrijd al: Ik weet dat het bekertoernooi erg mooi kan zijn, doe je best jongens. Als je dat hoort, denk je wel even terug aan vorig jaar en besef je inderdaad hoe mooi het kan zijn", vertelde matchwinner Pim ten Have, die in minuut 126 het winnende doelpunt maakte. "Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt."

Hercules mag zich op gaan maken voor de loting van aanstaande zaterdag. "Het maakt mij niet uit", vertelde El Yandouzi. "Geen competitiegenoot. Dan ben ik allang blij. Natuurlijk is het leuk om tegen een profclub te spelen maar als dat niet in de eerste ronde is, dan maar in de tweede ronde", besloot hij.