Luijckx vindt dat Vlap moet starten bij Twente

Luijckx pleit voor wissel bij Twente tegen United: 'Met hem zou ik nou eens beginnen'

Vandaag om 09:10

Kees Luijckx vindt dat Joseph Oosting met Michel Vlap moet beginnen tegen Manchester United. Volgens de analist brengt de middenvelder veel voetballend vermogen en helpt hij daar de hele ploeg mee naar een nieuw niveau.

"Als je kijkt naar die eerste wedstrijd tegen RB Salzburg, daar zag je in de eerste helft een heel angstig Twente en in de tweede helft ging Vlap op het middenveld spelen", zo vertelt Luijckx bij Voetbalpraat van ESPN. "Hij durfde te voetballen. Ik vind hem een behoorlijke voetballer op die nummer 8-positie. Daar zou ik nou eens mee beginnen."

Luijckx ziet ook een belangrijke valkuil bij Twente. "Als zij het niet serieus nemen, dan is dat een enorme valkuil. Zeker in de situatie waarin Erik ten Hag nu zit. Als je spelers hebt die er niet honderd procent voor willen gaan en je speelt bijvoorbeeld gelijk. Dan wordt het voor hem wel heel lastig bij United. Als je tegen Twente een flater slaat, dan krijgt hij het wel moeilijk denk ik. Hij verliest dan ontzettend veel krediet."