Guardiola laat zich uit over Rodri-blessure

Manchester City wacht op diagnose Rodri: 'Misschien minder ernstig dan gedacht'

24 september om 23:14
Laatste update: 24 september om 23:48

Pep Guardiola is na de 2-1 zege van Manchester City op Watford in de League Cup gevraagd naar de blessure van Rodri. De Spaanse manager erkende dat de topmiddenvelder lange tijd aan de kant staat, maar mogelijk niet het hele seizoen. 

Rodri raakte afgelopen weekend geblesseerd tijdens de kraker tegen Arsenal (2-2). Het gaat om een knieblessure. Kort na zijn uitvallen tekende The Athletic op dat de angst bestaat dat zijn revalidatie mogelijk het hele seizoen in beslag gaat nemen. "We hebben nog geen definitief antwoord", aldus Guardiola dinsdagavond in gesprek met CityXtra. 

"Hij zal een lange periode aan de kant staan, maar er zijn wat meningen dat het minder ersntig is dan aanvankelijk gedacht", vervolgt de Spanjaard. "Ik kan je nog niks met zekerheid zeggen. We wachten op de laatste telefoontjes, en op duidelijkheid omtrent welke operatie hij nodig heeft. Vanavond of morgen, wie weet."

Het gemis van Rodri, de laatste jaren een onmisbare schakel in het spel van de Premier League-kampioen, gaat voelbaar zijn, aldus Guardiola. "Als je het voor een lange tijd zonder de beste middenvelder van de wereld moet doen, dan is dat een klap. Maar het is mijn taak om een oplossing te bedenken. Als een speler onvervangbaar is, zullen we het als een team moeten doen."