Wedstrijdverslagen League Cup

Ontketende Nkunku helpt Chelsea aan League Cup-succes, Man City minder overtuigend

24 september om 22:37
Laatste update: 24 september om 22:38

Manchester City heeft dinsdagavond met enige moeite gewonnen van Watford in de derde ronde van de League Cup. Chelsea ging het makkelijker af. The Blues waren veel te sterk voor Barrow, de koploper van de League Two.

Manchester City - Watford
Met het spektakelstuk tegen Arsenal nog vers in de benen, trad City tegen Watford aan met een flink gewijzigde basiself. Toch verschenen ook een aantal basisspelers aan de aftrap. Zo waren John Stones en Kyle Walker van de partij. De ploeg van manager Pep Guardiola had aanvankelijk weinig te duchten van Watford, subtopper in het Championship.

Al na vijf minuten spelen stond het 1-0 voor The Citizens. Jeremy Doku nam het doelpunt voor zijn rekening. De Belg strafte een enorme defensieve fout van de bezoekers af. Nog voor rust bepaalde Matheus Nunes de eindstand op 2-0. In de slotfase kwam Watford via een prachtgoal van Thomas Ince nog wel terug tot 2-1. Het werd nog even spannend, maar uiteindelijk bleef het bij die score.

Chelsea - Barrow
Op Stamford Bridge vielen de doelpunten dinsdagavond als rijpe appelen. Vooral voor rust was Chelsea, dat er bij vlagen heerlijk op los combineerde, op dreef. Christopher Nkunku opende de score, en zorgde na een kwartier ook voor de 2-0. Toen Barrow-doelman Paul Farman even later een eigen goal maakte, was de wedstrijd gespeeld. In het tweede bedrijf maakte Pedro Neto de 4-0, en bepaalde Nkunku met een hattrick de eindstand op 5-0.