Van der Gijp over Derksen en Vandaag Inside

Van der Gijp eist reactie van 'zure man' Derksen: 'Anders niet met hem aan tafel'

Vandaag om 13:11

René van der Gijp verlangt dat Johan Derksen in de uitzending van Vandaag Inside van dinsdag door het stof gaat. Zo niet, dan voorziet het televisiegezicht een voortijdig einde van het populaire programma.

Maandagavond barstte, niet voor het eerst, de bom tussen Wilfred Genee, Van der Gijp en Derksen. Een dag later blikt Gijp in gesprek met De Telegraaf terug. "Ik ga niet meer aan tafel zitten met een man die zijn eigen programma een k*t programma noemt", steekt hij geïrriteerd van wal. Er ontstond ruzie over de inhoud van Vandaag Inside, waarop Derksen aangaf dat het huidige format hem niet kan bekoren.

"Wat eraan vooraf gaat, is dat Johan iedere dag een lijst met 24 onderwerpen inlevert bij onze redactie. Als we er daarvan twee niet behandelen - bijvoorbeeld dat de temperatuur van de zee bij Bonaire een graadje gestegen is, haha -, dan wordt hij gek", aldus Van der Gijp. "Dan denk ik, doe eens normaal joh. Het is een oude zure man die iedere dag stampvoetend terugrijdt naar Grolloo. Dat moet je niet willen joh."

Volgens Van der Gijp is Derksen 'alleen met zichzelf' bezig. "Het is van een triestigheid wat daar gebeurde", zegt hij over de uitzending van maandag. "Ik zal vanavond ook eerlijk zeggen – en dat meen ik uit de grond van mij hart – dat ik niet meer aan tafel ga zitten met iemand die zijn eigen programma k*t noemt. Dat ga ik écht niet doen." Dinsdag zou volgens de oud-voetballer de laatste aflevering kunnen zijn. "Dat zou kunnen ja. Ik wil dat hij het terugneemt. Dit is krankzinnig."

Als Van der Gijp zijn contract doormidden scheurt, betekent dat het einde van Vandaag Inside. De voormalig aanvaller weet zeker dat Genee en Derksen niet samen verder gaan. "Nee joh. Wilfred is er al helemaal klaar mee. Die gaat daar niet alleen zitten met Johan."