Pasveer over Ajax-spitsen en Brobbey

Spitsenstrijd bij Ajax: 'Hoop dat het losbarst met een ketchupfles die losgaat'

Vandaag om 09:55

Remko Pasveer ziet dat de echte spitsenstrijd nog moet losbarsten bij Ajax. Volgens de doelman is Brian Brobbey in ieder geval fitter dan menigeen denkt. Het is aan Francesco Farioli hoe de strijd uiteindelijk wordt opgelost.

"Tot nu toe gaan ze vol gas, maar er zijn nog niet heel veel keuzes gemaakt", steekt Pasveer van wal bij Rondo over Wout Weghorst, Brobbey, Chuba Akpom en mogelijk ook Julian Rijkhoff. "Brian is natuurlijk even geblesseerd geweest. Het moet losbarsten. Ik hoop dat het losbarst met een goede ketchupfles die losgaat. Het zijn goede gasten en ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. Uiteindelijk is het aan de trainer hoe we het met die gasten gaan oplossen."

"Aan de fitheid van Brian Brobbey zal het niet liggen", benadrukt Pasveer. De spits is volgens de sluitpost fitter dan menigeen denkt. "Als je hem mee hebt, gaat hij vol. Ik heb het gevoel dat hij steeds fitter aan het worden is. Hij heeft natuurlijk al een lichaam waardoor je denkt dat hij fit is, maar dat zegt niet altijd iets. Hij is zeker heel fit. Hij is wel een explosieve speler en die krijgen makkelijker spierblessures dan een type zoals ik."

Omdat Brobbey nog niet helemaal fit was, begonnen Akpom en Weghorst de voorbije twee duels in de basis bij Ajax. Het is nog onbekend wie Farioli tegen Besiktas in de Europa League in de basis zal zetten in de punt.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!