'Rodri maanden geblesseerd'

'Harde klap: uitgerekend klagende City-sterkhouder mogelijk klaar dit seizoen'

Vandaag om 18:13

Rodri ligt er voorlopig uit met een knieblessure. Dat meldt The Athletic. De middenvelder van Manchester City viel al vroeg uit tijdens de kraker tegen Arsenal (2-2).

Volgens het doorgaans goed ingevoerde The Athletic heeft Rodri zondag een 'serieuze knieblessure' opgelopen in het duel met Arsenal. De Spanjaard struikelde en viel na een loopactie naar de eerste paal bij een corner, terwijl hij gedekt werd door Thomas Partey. Daarna had Rodri zichtbaar veel pijn. Uiteindelijk werd hij, ondersteund door twee leden van de medische staf van City, van het veld geholpen en gewisseld voor Mateo Kovacic.

Na wat tests blijkt dat Rodri er een periode uit zal liggen. Exacte tijdsindicaties worden er niet gegeven. Wel bestaat de angst dat de Spanjaard dit seizoen niet meer in actie kan komen. Rodri zal in Spanje verder worden onderzocht.

Zonder Rodri wist Manchester City uiteindelijk 2-2 gelijk te spelen tegen Arsenal. Lang leek de ploeg van Pep Guardiola op weg naar een nederlaag, maar in de absolute slotfase maakte John Stones vanuit een scrimmage gelijk.

Uitgerekend Rodri klaagt al lange tijd over de moordende speelschema’s in het topvoetbal. Recent liet de Spanjaard weten dat een staking niet ver weg meer is. Daarbij werd hij ondersteund door onder meer Jules Koundé van FC Barcelona. "Ja, ik denk dat dat dichtbij is", zei Rodri. "Als het zo blijft doorgaan, is er geen andere optie. Het is iets wat ons zorgen baart."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!