Kuyt reageert op kritiek

Kuyt reageert: 'Kan me de frustratie van de supporters heel goed voorstellen'

Vandaag om 17:05

Zaterdag ging Dirk Kuyt met zijn Beerschot opnieuw onderuit, waardoor de druk op de Nederlandse trainer alleen maar toeneemt. Ook in de zogeheten 'kelderkraker' wist Beerschot niet te overtuigen en werd er met 0-3 verloren van STVV uit Sint Truiden. Boze supporters kwamen verhaal halen bij Kuyt en de politie moest ingrijpen.

Een deel van de Beerschot-aanhang zocht Kuyt op in de mixed zone. Al snel doken er beelden op van Kuyt die in gesprek ging met de boze supporters. Voor de camera van DAZN toonde hij begrip voor de kritiek van de Beerschot-supporters. "Ik kan me de frustratie van de supporters heel goed voorstellen", begint Kuyt. "Ik heb dezelfde frustratie, de spelers hebben dezelfde frustratie. Het is niet wat je wilt en we zijn tot veel meer in staat."

Beerschot pakte dit seizoen slechts één punt in acht wedstrijden in de Jupiler Pro League en staat daardoor stijf onderaan. Bovendien wist de ploeg van Kuyt slechts zes keer te scoren en kreeg het twintig tegendoelpunten. "We hebben al weken ons kunnen niet getoond, zeker niet in de resultaten. Als je dan met 0-3 thuis eraf gaat tegen de ploeg die boven je staat, dan snap ik die frustratie en moet je daar ruimte voor geven", aldus Kuyt.