Vitesse krijgt opnieuw punten in mindering

Opnieuw enorme klap voor Vitesse: wederom een puntenstraf voor de Arnhemmers

Vandaag om 16:13
Laatste update: om 16:15

Vitesse krijgt opnieuw een puntenstraf opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB. Dat meldt de Arnhemse club in een statement op de online kanalen. De straf bedraagt een mindering van twaalf punten, waarvan zes voorwaardelijk. 

De opgelegde straf is nog een gevolg van het afgelopen seizoen, waarin Vitesse nog niet gestraft was voor het te laat verstrekken van de financiële rapportages. Bovendien werd er onjuiste informatie gegeven in relatie tot de sanctiewetgeving.

Vitesse krijgt twaalf punten in mindering, waarvan zes voorwaardelijk. De puntenaftrek heeft geen invloed op de periodestand, maar wel op de eindrangschikking. In april kreeg Vitesse in de Eredivisie al eens achttien punten in mindering. Vitesse degradeerde en verloor door alle problemen zelfs de licentie. Pas aan de vooravond van het nieuwe seizoen werd in hoger beroep de profstatus gered.

Directeur Edwin Reijntjes reageert op de situatie. "Het is vervelend dat de club opnieuw gestraft wordt voor zaken uit het verleden. Zeker in een periode waarin veel positiviteit rondom de club heerst, is dit een klap voor alle Vitessenaren. We willen ons focussen op het vasthouden van de positieve vibe van dit seizoen." Vitesse heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de straf van de licentiecommissie.