Koevermans linkt Twente-middenvelder Steijn aan Feyenoord

Advies voor Te Kloese: 'Met zijn drive past hij toch perfect bij Feyenoord?'

Vandaag om 14:04
Laatste update: om 14:04

Sem Steijn past bij Feyenoord, meent Danny Koevermans. De oud-spits ziet dat de aanvallende middenvelder van FC Twente over één specifieke eigenschap beschikt  waar men in De Kuip graag naar kijkt. 

"Sem Steijn. Elke bal die dat ventje aanraakt verandert in goud", antwoordt ESPN-analist Koevermans als hem gevraagd wordt naar zijn beste speler van de afgelopen speelronde. Steijn maakte tegen Almere City twee goals, nadat hij midweeks ook al twee keer scoorde tegen sc Heerenveen. "Alles zit natuurlijk ook mee, als je bijvoorbeeld naar die kopbal tegen Almere kijkt. Maar hij maakt er binnen een paar dagen vier. Die is echt ongekend goed bezig."

Dat Steijn geen eendagsvlieg is, maakt het nog specialer, vindt Koevermans. "Echt heel knap als je als aanvallende middenvelder zoveel goals maakt, want hij schoot er vorig seizoen ook al zeventien in. Hij is week in, week uit, bepalend. Als hij dit het hele seizoen kan laten zien, kan hij een mooie stap maken."

Over die volgende stap heeft Koevermans wel een idee. "Ik ga niet zeggen dat hij in bepaalde buitenlandse competities wel en niet past. Sowieso vind ik dat hij best naar de Nederlandse top drie kan, als hij weer zo'n seizoen draait. Hij is misschien klein van stuk, maar met zijn drive past hij toch perfect bij Feyenoord? Hij komt uit Den Haag, om de hoek van Rotterdam."