Te Kloese volgt Feyenoord-revelatie Hwang al vijf jaar

Te Kloese volgt Feyenoord-revelatie al vijf jaar: 'Heb hem altijd goed gevonden'

Vandaag om 13:31
Laatste update: om 13:31

Hwang In-beom stond lange tijd op de radar van Dennis te Kloese. De Feyenoord-directeur maakte in 2019 al kennis met de Koreaan, terwijl de naam van Hwang jaren geleden ook al genoteerd werd in Rotterdam.

In gesprek met Voetbal International vertelt Te Kloese over Hwang. In 2019 zag de directeur, toen hij actief was als general manager van La Galaxy, de middenvelder bij Vancouver Whitecaps schitteren tegen 'zijn' Galaxy. "Hij had die middag drie assists en was verder zo sterk aan de bal, was overal te vinden. Interessante speler, dachten we toen al, maar niet veel later verkocht Vancouver ’m aan een Russische club (Rubin Kazan)."

"Sindsdien ben ik Hwang altijd blijven volgen", gaat Te Kloese verder. "Hij werd verhuurd aan een club in Zuid-Korea (FC Seoel) en kwam bij Olympiakos terecht en vorig jaar speelde hij met Rode Ster Belgrado in de Champions League. Ik heb hem altijd een goede speler gevonden."

Bij Feyenoord is Hwang ook al langere tijd in beeld. In 2020, toen Frank Arnesen nog de technisch directeur was van de Rotterdammers, was de naam van de international al terug te vinden op de scoutingslijst. "Een zeer interessante speler. Ik ben heel benieuwd hoe hij het zal gaan doen", zo oordeelt Arnesen.