Koevermans vindt dat Go Ahead penalty had moeten krijgen tegen Ajax

Koevermans ziet Ajax zwijnen: 'Bizar dat hij niet naar het VAR-scherm is geroepen'

Vandaag om 13:15

Danny Koevermans vindt dat Go Ahead Eagles zaterdag zwaar is benadeeld door de arbitrage. Na ogenschijnlijk hands van Ajax-middenvelder Davy Klaassen koos de VAR ervoor om scheidsrechter Marc Nagtegaal niet naar het scherm te roepen. Een 'bizarre' beslissing, stelt de oud-spits van onder meer AZ en PSV.  

Koevermans is al even profvoetballer af, maar loopt nog wel rond op de velden. Dat doet hij als scheidsrechter. "Dus ik let extra op de arbitrage", vertelt de ESPN-analist in Bellen met. "Ik vind het echt ongelooflijk dat Go Ahead Eagles geen penalty kreeg tegen Ajax." Koevermans doelt daarmee op het moment in de slotfase van de wedstrijd, waarin een poging van Enric Llansana op de hand van Klaassen belandde. 

"Er zal altijd discussie blijven bestaan over handsballen en we hebben dit weekend meer van dit soort momenten gezien, maar ik vind het echt bizar dat scheidsrechter Nagtegaal niet naar het VAR-scherm is geroepen", concludeert Koevermans. "In heel Europa gaat deze bal op de stip. Het was geen natuurlijke houding van Klaassen. Ik denk echt dat Go Ahead een strafschop is ontnomen."

Paul Simonis, de trainer van de Deventenaren, denkt er exact hetzelfde over. "Hier hoef ik niet lang naar te kijken. Hij gaat gewoon richting goal, en geen natuurlijke houding. Dit is een penalty", zei hij na afloop van het duel bij ESPN.