Feyenoord onder de indruk van ontwikkeling Hwang

Priske en Timber unaniem over Feyenoord-aanwinst: 'Heeft profiel van Pirlo'

Vandaag om 08:47

Brian Priske en Quinten Timber zijn erg blij dat In-Beom Hwang de selectie van Feyenoord is komen versterken. Zowel de coach als aanvoerder zijn onder de indruk van de manier waarop de Zuid-Koreaan zich heeft aangepast in Rotterdam.

Volgens Priske heeft Hwang zelfs het profiel van oud-wereldtopper Andrea Pirlo kijkend naar diens spel. "Een verdedigende middenvelder was vroeger een fysiek sterke speler die kon rennen en die fysieke duels won voor de verdediging. Tegenwoordig is daar ook het aanvallende gedeelte belangrijk, zeker bij ons. Wij moeten daar iemand hebben die echt kan voetballen. Pirlo is wat dat betreft het voorbeeld. Hwang kan op 8 en 10, maar ook op 6. Daar had ik wel vertrouwen in."

Ook de levensfase waar Hwang nu in zit, was voor Feyenoord een belangrijke factor, aldus Priske. "Hwang is recent vader geworden, hij heeft de wereld al gezien, hij is een volwassen jongen. Dat profiel zochten we ook. Hij past zich razendsnel aan bij ons, dat maakt wel indruk op mij", zo vertelde de coach na de zege op NAC afgelopen zondag. 

Aanvoerder Timber had na de wedstrijd ook lovende woorden over voor de indrukwekkende Hwang. "Hij doet het heel goed. In de communicatie is hij top. Ook aan de bal. Hij brengt rust. Het is fijn om hem erbij te hebben. Hij doet het fantastisch. Ik ben blij voor hem vooral. De supporters zijn volgens mij ook blij met hem."