Janssen: 'Verwacht Klaassen in basis bij Ajax'

Janssen voorspelt nieuwe basisspeler Ajax: 'Als Farioli beetje verstand heeft...'

Vandaag om 06:55

Pierre van Hooijdonk vindt het vreemd dat Ajax afzag van de komst van Ivan Perisic, maar vervolgens wel Davy Klaassen aantrok. Theo Janssen oordeelt echter dat ook die laatste over kwaliteiten beschikt die de selectie van Francesco Farioli nodig heeft.

Perisic streek bij PSV neer, nadat hij eerder met Ajax had gesproken. "Van de week hadden we de presentatie van Ivan Perisic. Daarover zei Farioli: we hadden onze selectie staan. Daarna nemen ze overigens wel Davy Klaassen erbij, terwijl ze op het middenveld in principe best wel wat spelers hebben. Maar Perisic zou aan die linkerkant op elke positie kunnen spelen, waar Ajax echt problemen heeft. Daar zitten ze echt heel erg dun", uit de voormalig spits zijn verbazing bij Studio Voetbal.

Toch vindt Janssen het niet gek dat de Amsterdammers Klaassen aan de haak hebben geslagen. "Ik vind het middenveld van Ajax ook niet goed, hoor. Het zijn allemaal een beetje dezelfde types, met Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor. Dan heb je daarachter ook nog Jordan Henderson staan." Janssen verwacht dat Klaassen spoedig een basisplaats veroverd. "Dat hoop ik wel voor Ajax. Als je kijkt naar wat voor type Ajax nu nodig heeft, dan is dat Davy Klaassen."

Als invaller tekende de 31-jarige middenvelder voor de belangrijke 1-1 tegen Go Ahead Eagles. "Klaassen is een jongen die in de zestien komt", stelt Janssen. “We hebben het net gehad over Sem Steijn, maar hij is natuurlijk ook iemand die altijd in de zestien komt en altijd rond de spits beweegt. Daarbij is hij ook iemand die hard wil werken en leiding kan geven aan een elftal."

"Als die trainer (Farioli, red.) een beetje verstand heeft, en dat verwacht ik wel, dan verwacht ik dat Klaassen volgende week gewoon in de basis staat", besluit Janssen. Ajax treft donderdag eerst Besiktas, maar de 41-voudig international is niet speelgerechtigd in de Europa League.