Eredivisie-flops: 'Rood' Groningen voert lijst aan, Almere levert duo

Eredivisie-flops: 'Rood' Groningen voert lijst aan, Feyenoorder present

Vandaag om 11:00
Laatste update: om 11:35

De zesde speelronde van de Eredivisie zit er weer op, dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. FC Groningen, dat de Derby van het Noorden verloor van sc Heerenveen, liep rood aan en spant mede daardoor de kroon.

Marvin Peersman

FC Groningen had nog veel om voor te spelen in Heerenveen, maar Marvin Peersman maakte het de ploeg van Dick Lukkien er niet makkelijker op. Na een uur spelen kon de verdediger inrukken bij de stand van 1-1, nadat hij Luuk Brouwers met een stevige overtreding naar de grond werkte. Na ingrijpen van de VAR kreeg Peersman rood, waarna Groningen het duel met 2-1 verloor.

James Lawrence

Lawrence speelde een zeer ongelukkige wedstrijd namens Almere City FC. Zijn ploeg verloor in eigen huis met 0-5 van FC Twente en dat mag ook de centrale verdediger zich aanrekenen. Bij de tweede goal van Sem Steijn was het Lawrence die de bal met de hak uitverdedigde en panklaar legde voor de topscorer van de Eredivisie.

Nick Viergever

FC Utrecht wist nipt te winnen van Willem II, maar door Viergever werd het nog even billenknijpen. De verdediger van de Domstedelingen had alle tijd, maar liet zich de bal afsnoepen door Cisse Sandra, na een ogenschijnlijke black-out. Sandra strafte de fout af en scoorde namens de Tilburgers.

Stijn van Gassel

Een voorzet van Heraclied Suf Podgoreanu werd door Van Gassel op een presenteerblaadje gelegd voor Mario Engels, die wel raad wist met het buitenkansje: 0-1. Een dure fout van de doelman, daar NEC uiteindelijk met 1-2 verloor.

Stije Resink

Resink, die in de zomer overkwam van Almere City, had het moeilijk tegen sc Heerenveen. De middenvelder werd totaal overlopen en door Dick Lukkien na een uur spelen naar de kant gehaald.

Brynjólfur Willumsson

Willumsson had een week eerder nog een heldenrol tegen Feyenoord, toen hij FC Groningen met twee goals aan een punt hielp. In Heerenveen kwam hij na een uur binnen de lijnen en waar Peersman kort daarna al werd weggestuurd, mocht ook Willumsson vroegtijdig gaan douchen na een harde overtreding.

Saná Fernandes

De Portugese vleugelaanvaller toonde zich aanvankelijk bedrijvig tegen Feyenoord, maar viel gedurende zijn invalbeurt van ruim een half uur ver terug. Fernandes leed veel knullig balverlies en dribbelde de bal meermaals over de zijlijn.

Luka Ivanušec

Ivanušec kreeg van Brian Priske een half uur om zich als linksbuiten te tonen bij Feyenoord, maar kon geen potten breken. Sterker nog, de Kroaat viel vooral op door slordige passes en misverstanden met zijn medespelers. Priske gaf na de wedstrijd aan zichzelf verantwoordelijk te houden voor de tegenvallende invalbeurt, omdat hij de aanvaller recentelijk weinig vertrouwen heeft kunnen bieden.