Onbegrip over Henderson als vrije trappennemer bij Ajax

Pérez begrijpt niks van vrije trappennemer bij Ajax: 'Geeft stof tot denken'

22 september om 21:58
Laatste update: 22 september om 22:00

Kenneth Pérez vindt het onbegrijpelijk dat Jordan Henderson de vrije trappen neemt bij Ajax. Volgens de Deense analist is dit tekenend voor de sportieve situatie van de Amsterdammers. 

Ajax speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij Go Ahead Eagles. Pérez is duidelijk niet te spreken over de kwaliteiten van de ploeg van Francesco Farioli. "Bij Ajax neemt Jordan Henderson de vrije trappen. Die heeft bij zijn eerdere clubs nog nooit een vrije trap mogen nemen. Dat geeft stof tot denken", vertelt de voormalig voetballer bij Dit Was Het Weekend op ESPN.

Pérez wijst erop dat er veel te weinig vrije trap-specialisten in de Eredivisie rondlopen. Malik Tillman schoot zondagavond nog raak vanuit een standaardsituatie voor PSV tegen Fortuna Sittard (1-3 winst). "Doordat er in Nederland weinig tot geen spelers zijn die een vrije trap goed kunnen nemen, beschouwen we dit als bijzonder", aldus de analist. 

"Voor Theo Janssen stond een vrije trap van een bepaalde positie bijna gelijk aan een penalty. Dat is voor de meeste spelers niet het geval. Daarom vinden we dit nu bijzonder", besluit Pérez.