Wedstrijdverslag Fortuna-PSV

Terug aan kop: PSV bindt dankzij Tillman ook Fortuna Sittard aan de zegekar

Vandaag om 18:37

Ook Fortuna Sittard heeft niet voor het eerste puntverlies van PSV dit seizoen kunnen zorgen. De Eindhovenaren wonnen met 1-3 in Limburg dankzij een uitblinkende Malik Tillman. De ploeg van Peter Bosz revancheert zich zo na de kansloze nederlaag bij Juventus (3-1) dinsdag in de Champions League én herovert de koppositie in de Eredivisie

PSV begon niet geweldig aan het duel bij Fortuna. De Limburgers zakten ver terug en de Eindhovenaren kwamen er niet makkelijk doorheen. De eerste kans was voor Luuk de Jong in de elfde minuut. De spits haalde uit, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor Mattijs Branderhorst. Na ruim een kwartier was het wél raak voor PSV. Tillman kreeg de bal uit de kluts voor de voeten en verschalkte Branderhorst in de korte bovenhoek. Na twintig minuten kon Guus Til uithalen na een goede kapbeweging, maar zijn inzet was te slap.

Daarna was het de beurt aan Fortuna. Ezequiel Bullaude kon uithalen, maar Matteo Dams wist een treffer te voorkomen. Uit de hoekschop die daarop volgde was het alsnog raak voor de Feyenoord-huurling. De middenvelder kopte vogelvrij binnen. Ondanks een zwakke eerste helft van PSV kreeg Mauro Júnior nog wel de kans om zijn ploeg weer op voorsprong te schieten. De Braziliaan schoot echter op Branderhorst.

Na rust ging PSV nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, maar deze bleef lang uit. Tillman, Johan Bakayoko en Ismael Saibari zorgden enkele keren voor gevaar. Treffers leverde het niet op. In de 65e minuut kwamen Noa Lang en debutant Rick Karsdorp binnen de lijnen en niet veel later was het raak. Tillman schoot een vrije trap geweldig binnen. Drie minuten later maakten de Eindhovenaren aan alle illusies van Fortuna een einde. Na een dribbel en een schot van Saibari kon Luuk de Jong de rebound simpel binnentikken.

In de slotfase probeerde Fortuna nog wat terug te doen, maar dat leverde niets op. PSV behield de controle en speelde het duel eenvoudig uit. De Eindhovenaren nemen de koppositie weer over van AZ.