Timber vs Hancko penalty

Timber eist penalty op bij Feyenoord: 'Niemand is de baas, Hancko gunt het mij'

Vandaag om 17:29

Quinten Timber zorgde er vanaf de stip voor dat Feyeniird op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Bij ESPN heerste er verbazing, omdat David Hancko normaal de man is na Santiago Gimenez. De aanvoerder legt uit waarom hij de verantwoordelijkheid pakte.

Hancko is normaal gesproken de man voor de penalty’s als Santiago Gimenez niet binnen de lijn staat. De Slowaak stond negen keer achter de bal en benutte die kansen allemaal. Toch was het niet de verdediger die achter de bal ging staan, maar Timber, toen de bal op de stip ging na een discutabele handsbal van NAC.

Jan Joost van Gangelen vraagt of Timber überhaupt ooit een penalty genomen heeft. "Jawel, in de jeugd", aldus de middenvelder. "Ik ben aan het oefenen. Ik wilde mijn verantwoordelijkheid nemen. Het stond 1-0. Ik dacht: deze moet erin, dus ik pak hem op en scoor hem gelukkig. Op de training neem ik wat extra penalty's. Wat ik al zei: ik wil mijn verantwoordelijkheid nemen. Dat doe ik graag. Op dit moment ook. Gelukkig gaat hij erin."

Vervolgens wordt Timber geconfronteerd met de statistieken van Hancko. De middenvelder krijgt de vraag of de verdediger niet de baas is. "Niemand is de baas. Dat doe je in overleg natuurlijk. Hancko gunt het mij ook. Ik neem mijn verantwoordelijkheid. Ik moet hem dan scoren en dat doe ik ook", aldus Timber, die aangeeft dat dat niets met zijn aanvoerderschap te maken heeft. "Ik neem ook wel graag penalty's. Als ik de band niet had gehad, dan had ik hem misschien ook wel genomen."

Door de treffer van Timber won Feyenoord met 2-0. De Rotterdammers staan nu op negen punten uit vijf duels.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over de comeback van Ihattaren en buitenkansjes voor PSV en Ajax (ft. Bram Bakker)!