Ondanks zware week hield Van Persie vertrouwen

Van Persie straalt na overwinning: 'Dat vind ik de grootste winst vandaag'

Vandaag om 15:51

Robin van Persie is apetrots op het spel wat SC Heerenveen op de mat legde tegen FC Groningen. De oefenmeester heeft alleen maar complimenten over voor zijn spelers na de gewonnen Derby van het Noorden (2-1).

Nadat Heerenveen in een week tijd van zowel AZ (9-1) en FC Twente (2-0) verloor, wilde Van Persie heel graag weer een wedstrijd winnen. De trainer is vooral blij met de manier waarop zijn ploeg won. "Vanaf de eerste tot de laatste minuut hebben we gedomineerd en goed voetbal gespeeld. Ook hebben we niet veel kansen tegen gekregen en zelf veel gecreëerd", vertelt hij tegenover de camera van ESPN.

Heerenveen kwam vroeg op achterstand, maar wist zich ook snel te herpakken. "Als de eerste de beste bal erin gaat, is dat nooit lekker. Wat ik sterk vond is dat we ons spel bleven spelen. Op basis van de eerste helft verdien je al meer. Maar dan is het zaak dat als je gaat rusten met 1-1, dat je blijft gaan. Ten opzichte van eerdere wedstrijden, vind ik dat de grootste winst vandaag; dat we de hele wedstrijd goed hebben gespeeld. Terwijl we eerst alleen een helft of een deel goed speelde."

Bij de Friezen waren er veel uitblinkers op het veld. Iets wat Van Persie fijn vond om te zien. "Ik geloof niet in één ster in een elftal. Ik geloof dat het team de grote ster is. Vandaag blonken er veel spelers uit. Veel jongens hebben elkaar beter laten spelen."

Heerenveen kende door de ruime nederlaag bij AZ en de verliespartij bij Twente een zware week, maar de voormalig spits had altijd nog vertrouwen in zijn ploeg. "Ik maakte mij daar niet veel zorgen om, omdat ik die jongens iedere dag zie trainen. Ik geloof in deze jongens. Ze kunnen fantastisch voetballen. En dat is het knapste, dat ze ondanks een pittige week zo’n wedstrijd spelen."